NOW LIVE

Svetlana Broz: Gledala sam četnike po ulicama Beograda kako nose šajkače, kokarde i noževe u čizmama

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Za Source.ba portal danas je govorila unuka Josipa Broza Tita, Svetlana Broz.

Sa unukom nekadašnjeg predsjednika SFRJ smo razgovarali o fašizmu, koliko je iskorijenjen na ovim prostorima, te da li su političari u BiH i regioni ti koji su najveći rasadnici fašizma.

Razgovarali smo o tome na koji način se ljudi u BiH trebaju boriti protiv fašizma, te šta je sve potrebno da se uradi kako bi se ova pošast iskorijenila iz našeg društva. Naša sagovornica tvrdi da su Nijemcima bile potrebne decenije, ali da su uspjeli u svojoj namjeri, te poručuje da se protiv fašizma mogu boriti samo oni koji nemaju mračnu ratnu prošlost.

Sa Svetlanom Broz smo razgovarali i o liderima susjednih zemalja, a prisjetili smo se i vremena kada je njen djed upravljao nekadašnjom Jugoslavijom.

Svetlana Broz je imala 25 godina kada je preminuo Josip Broz Tito, a upitali smo je da li je početkom tih osamdesetih godina prošlog vijeka sumnjala da se može dogoditi takvo zlo koje se dogodilo 10-ak godina nakon smrti njenog djeda.

Na kraju smo Svetlanu upitali zbog čega je odlučila da napusti Beograd i da se doseli u Sarajevo.

Svetlana Broz je unuka Josipa Broza Tita. Rođena je u Beogradu 1955. godine, ali već gotovo 20 godina živi u Sarajevu. U nastavku pogledajte/poslušajte cijeli intervju sa Svetlanom Broz.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

Comments

Comments are disabled for this post.