NOW LIVE

Oko Magazin: Đoković i Korona – šta ako Novak odbije da primi vakcinu

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Tenis se ne igra od početka marta, ali već nekoliko dana svi se igraju rečenicom najboljeg tenisera na svetu

“Zašto ne sačekamo vakcinu za kovid 19, pre nego što uđemo u debatu sa Novakom Đokovićem”, izjavila je ovih dana uticajna francuska sportska novinarka Karol Bušar. Tenis se ne igra od početka marta, ali već nekoliko dana u teniskom svetu svi se igraju rečenicom Novaka Đokovića: “Ja nisam za vakcine lično i ne bih voleo da me neko obavezuje i primorava da se vakcinišem da bih putovao.” Zašto je ova rečenica više odjeknula od vesti o donaciji Novaka Đokovića npr bolnici u Bergamu, šta o Đokovićevoj izjavi kažu svetski mediji, šta ljudi iz sveta tenisa, a šta prijatelji?

Novak Đoković jedan je od retkih sportista koji se izjasnio o vakcini protiv koronavirusa. Naučnici sa Oksforda ovih dana počeli su testiranje na ljudima, još početkom marta testiranje je počelo i u Americi, svoju vakcinu pokušavaju da naprave Kinezi, kao i mnoge kompanije širom sveta. Kako se vakcina pravi, da li mogu da se preskaču neke faze i mogu li brze vakcine da budu štetne? O tome smo razgovarali sa Draganom Maletić, ekspertom za kliničko ispitivanje lekova.

Na današnji dan pre 205 godina u Takovu doneta je odluka da se podigne Drugi srpski ustanak. Ustanak je podigao Miloš Obrenović. Za vreme njegove vladavine Srbija je postala autonomna kneževina u Osmanskom carstvu, ukinut je feudalizam, što je bila najznačajnija stavar za srpske seljake. Da li su neke od državničkih sposobnosti Miloša Obrenovića pre dva veka postale deo srpske političke kulture i vidimo li ih i danas? Povodom ove godišnjice pogledajte deo naše emisije – Miloš Obrenović, prvi srpski državnik.

Urednik emisije: Gorislav Papić

Label and copyright: RTS

Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!

Comments

Comments are disabled for this post.